Itt a tél

2013.11.28. 11:27 | Sophia Rayen | Szólj hozzá!

fahóval.jpg

Ahogy gyanútlanul átsétált egyik szobából a másikba mozgást pillantott meg az ablakon túl. Hogy hirtelen szárba szökkent kíváncsiságának eleget tegyen, közelebb lépett az ablakhoz és csak úgy félvállról megtekintette a látképet.

Ott ragadt az ablaknál. Az első, „nyamvadt esőre” hasonlító gondolatcsíra követhetetlen gyorsasággal fejlődött ki „gyönyörű hóvá”. Az éjszaka sárga lámpafénnyel megvilágított foltjaiban pihék felhői szálltak alá méltóságteljes lassúsággal. A sivár, novemberi délután szürke, nyálkás világára egyre vastagodó, fehér kendő borult.

Szinte érezte a hideget maga körül. Nem a szorongató, csípős őszi hideget, mely kellemetlenkedésével távol tart magától minden érző lényt, hanem az ismerős, kellemes ígéretekkel teli, az élet örök körforgására emlékeztető, bizalmas hideget. Magával ragadta a szenvedély, a néma hó. Ösztön, energia és öröm lett úrrá rajta. Látni, érezni, szagolni akarta a levegőt.

Úgy döntött nincs min gondolkozni; menni kell. Eddig ő várt rá. Itt van hát, ne várassuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sophiarayen.blog.hu/api/trackback/id/tr825663905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása