Képletes kotta

2018.02.13. 08:37 | Sophia Rayen | Szólj hozzá!

Hm, a cinke hamis, ez már biztos.

A sok szólam között nem volt egyszerű kihallani. Pláne, ha az ember nem tanult szolfézst. De azt még enélkül is meg lehet állapítani, hogy valami nem stimmel.

A beálló csendben a szellő surrogtatta a lombokat. Egy falevél vitorlázott a tájba nem illő metálfényű autó tetejére. Az út szélén kókadozó fűszálak mozdulatlanul vártak, talán egy frissítő esőre. A közeledő télre készült az erdő ropogós avarjával, meredező ágaival és gyakorlatozó madárvilágával. 

Az első hó leesése volt a nagy nap, mely előtt az évben utoljára elkápráztatja a nagyérdeműt bemutatójával a madárkórus. A felkészülési idő bizonytalan, mivel az első hó mindig váratlanul érkezik. 

A madarak pedig még ma is hibásan énekelnek.

Léptek csikordultak a murván.

- Felfújtam a kereket. Sikerült kitalálni, hol kanyarodtunk rossz felé?

A rigó felcsivitelt és világossá vált, hogy ezt rossz szólamban teszi. Még egy strigula a hibalistára... Annyi a hiba, mintha nem is a megfelelő dalt énekelnék...

Mi van, ha a kotta rossz?

- Az egy kotta...? Amikor azt mondtam, szükségünk lesz egy kottára az úton, azt csak képletesen értettem...

A bejegyzés trackback címe:

https://sophiarayen.blog.hu/api/trackback/id/tr9013615998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása